2017-10-10

Addi Lace virbalais neslystantis siūlas

Ką tik padariau atradimą naudojant virbalus. Nuo senų laikų (gerai jau, gerai, nuo tada, kai juos pradėjo vežti į Lietuvą :)) mūsų šeimos mezgėjos myli Addi virbalus. Prireikė servetėlei dar vieno komplekto plonų su valu virbalų. Po ilgų paieškų Lietuvoje teko užsisakyti internetu iš užsienio - pasirodo, *.25, *.75 dydžių čia jau beveik neįmanoma rasti, ypač jei reikia ilgesnio valo. Na, bet tai jau kita istorija.

Taigi, atkeliavo mano siuntinukas. Pasiimu aš savo seną virbalų porą, pasiimu naują, ir jau kad gaminsiu tą savo servetėlę!.. Stop. O siūlas nuo naujų tai neslysta. Stumi, o jis neslysta. Na, mezgu aš tampriai, bet tokių bėdų jau seniai neturėjau. Kai labai nusibodo (o nusibosta man greit, kai darbui trukdo), nuėjau aiškintis su "dėdės Googlio" pagalba, kame čia šunėkas pakastas.

Štai ką atradau: šiuo metu egzistuoja dvi Addi virbalų rūšys, kurios turi tuos smailesnius galiukus, tokius tinkamus kiauraraščių mezgimui:
- "Addi Lace" - "geltoni". Tokie, kokius ir turėjau, tad niekuo per daug nesidoomėdama juos ir užsisakiau.
- "Addi Rocket" - "sidabriniai".

Esminis skirtumas: "geltoni" pagaminti iš nedengto vario. Jei naudojat slidų siūlą, ir norit, kad jis ne taip dažnai pabėgtų nuo virbalo - reikia būtent šių virbalų. Jei, atvirkščiai, norit, kad siūlas slystų kuo lengviau - reikia "sidabrinių", kurie padengti kažkokiu "Turbo" daiktu.

Na tarkim... "Bet  - yra vienas bet!" ((c) mūsų istorijos mokytoja): aš tuos "geltonus" virbalus jau naudojau ir jokių problemų nebuvo. Galų gale ir dabar nuo "seno" virbalo siūlas slysta, o nuo naujo - ne (ir tik nereikia pasakot, kad reikia daugiau su virbalu pamegzti, jis "paslidės"...). 

Neturėdama ką prarasti (arba išmesiu ir užsisakysiu tuos "sidabrinius", arba susitvarkys) - paeksperimentavau. Kaip senais ne tokiais gerais laikais, kai visokių spec. priemonių ne tiek ir daug buvo, ir reikėdavo valyt ką nors sidabrinio, paėmiau paprastos dantų pastos ir medvilninį skuduriuką. Ir tuos naujus virbalus tiesiog nublizginau. Viskas! Problemos baigėsi - jokio siūlo perteklinio laikymo. O senųjų virbalų ir pragulėjusių nejudinant N metų valyt nereikia; matyt mano stalčiuj gerokai geresnės sąlygos, nei tos parduotuvės, iš kurios užsisakiau, sandėliuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą