2010-01-05

Šeivutės

Kažkodėl įtariu, kad aš jas jau kolekcionuoju :)
Prisiskaičiau internete visokių protingų minčių apie šeivutes. Labiausiai įstrigusi mintis -- norint atrasti "savo" šeivutę, su kuria patogu dirbti, tenka išbandyti jų gana daug, ir ta, kuri tinka vienai, visai nebūtinai tiks kitai.
Taigi, trumpa apžvalga to, ką turiu / ar bent jau teko čiupinėt (patirties kol kas nedaug, taip kad įspūdžiai "patys pirmieji", bet čia gal ir pliusas? Kai moki, su daug kuo jau lengviau susitvarkai):


"Tarybinė":

Mano (na gerai jau, gerai.. mamos… ale vis tiek nenaudojo, tai “prichvatizavom”:)) pirmoji sena ir labai brangi (visas 1 rublis!) šeivutė.
Pliusai: neatbaidė nuo noro išmokti šitos technikos. Pakankamai patogus ritės įdėjimas. Kabliukas jos gale "naudotinas", nors ir nėra ypač patogus.
Minusai: siūlą vynioti reikia ranka -- ant dabartinių siuvimo mašinų netinka, tačiau darbas patogus. Maniškės siuvimo mašinos (Janome) ritė nelabai tinka. Truputį per mažas siūlo įtempimas.

DMC:

Antroji šeivutė (reikėjo ko nors pabandymui dirbti su dviem šeivutėm iš karto). Pirkta 2009 m.  pradžioj "Gerų akių" parduotuvėj.
Pliusai: nežinau nė vieno
Minusai: siūlą vynioti tik ranka, ir klaikiai nepatogu. Kažkokia jų specifinė ritė (metalinė), kurios kraštai dar ir į vidų palinkę. Norint ritę išimt iš šeivutės, rekomenduotina kuo nors kietu nusilakuot nagus (kad jų nepažeistum). Siūlo įtempimas per didelis, truputį reguliuojasi "palankstant" pačią šeivutę (kai sugalvoji, kad taip galima). Kabliukas jos gale neaišku kam įdėtas. Turbūt "kad būtų".
Kodėl jos dar neišmečiau -- nežinau. Va ir galvoju – gal jau kolekcionuoju :)
Jei tai būtų mano pirma šeivutė -- būčiau daugiau nebesimokius.

Sew Mate Lacis:

Turiu labai neseniai. Lietuvos parduotuvėse nemačiau tokių. Siunčiausi iš UK, kaina 2.35 svaro.
Pirmas įspūdis tikrai geras. Tiesa, šita jau be ritės siūlams, vyniojama ant plastmasinio viduriuko. Į dvi dalis viršus ir apačia neišsiskiria. Vienu žodžiu, daiktas kaip daiktas, viskas gerai.

Tatsy:

Čia tas daiktas, kurį gyvai pačiupinėjau maks. minutę laiko, ir nusprendžiau, kad smagu.
Lietuvos parduotuvėse irgi nemačiau. Angliškoj parduotuvėj -- 3.25 svaro.
Šitos šeivutės pačiupinėjimo pasekmė -- ir "Lacis" parsisiuntimas. Iki jų į tas be ritės žiūrėjau skeptiškai (žr. įspūdžius apie Prym "kūrybą").
Kol kas nenaudota, laukia laikų, kai pereisim prie didelių darbų su daug karoliukų :)

Silent Tatter:

Šio vakaro siuntinukas už 18.50 svaro – Silent Tatter. Rizikavau…  katė maiše, ale kad labai smalsu buvo :)
Pagaminta iš angliško kukmedžio. Pirmas įspūdis -- "Vau, man TAI patinka! ". Kiek žiūrėjau atsiliepimus internete -- arba jai pajuntama "meilė iš pirmo žvilgsnio", arba neapykanta. Aš prie įsimylėjusių :)
Kruopščiai padaryta, reguliuojamas ritės įtempimas spec. raktu, ritė ramiai užsideda ant siuvimo mašinos (labai tinginiams), o ne tokiems tinginiams -- ir specialus pagaliukas patogiam siūlo vyniojimui pridėtas.

Prym "kūryba":

Nebeturiu. Čia tai, ko pilnos Lietuvos parduotuvės (tas be ritės, kur du plastmasiukai sudėti). Gero... neradau nieko. Blogo -- ji išsiskiria į dvi dalis pačiais netinkamiausiais momentais. Pabandžiau, išmečiau, ir nusprendžiau, kad "geros" -- tik su rite. Dabar jau nuomonė apie "geras" keičiasi, tik, deja, ne Lietuvos parduotuvių asortimento dėka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą