2011-05-29

Pirmas darbas mezgimo mašina

Įveikiau!

Pirmas megztinukas mezgimo mašina, skirtas 1 metukų panelytei.

Ardyta, megzta, išmesta, vėl megzta… Bet įveikiau, ir kokybė jau tokia, kad ir man tinka.

Reziumė:

  • Patiko, noriu dar.
  • Mezgimas mašina – toli gražu ne toks paprastas darbas, kaip įsivaizdavau. Bent jau kai pradedi ne vien gerosiomis akimis megzt. Kol supranti, kad visokie svareliai ne šiaip išgalvoti, ir kad juos reikia perkabinti gerokai dažniau, nei mezgant be lygiuoju mezgimu…
  • Ardyti mezgant mašina daug maloniau, nei mezgant rankomis. Tiesa, kol kas – ir ilgiau.
  • Jei esate absoliuti tinginė (kaip aš :)), ir megzdama rankomis beveik niekada nemezgate pavyzdėlių, nes ir taip “jaučiate” kiek akių reikia uždėti – teks persiauklėti. Pavyzdėliai mezgimo mašinai iš tiesų būtini, ir iš tiesų jį pagaminus viską reikia daryti pagal instrukcijas (laukti, kol susigulės, skalbti, džiovinti, ir tik tada matuoti). Kitaip rezultatas gal būti neprognozuojamas. Svareliai siūlus tikrai ištempia daug.
  • Jei nemėgstate raštų megzti “griežtai pagal instrukcijas” ir ruošiatės mezgimo mašina megzti raštus – aš siūlyčiau galvoti tik apie prie kompiuterio jungiamą mašiną. Net ir šitam megztinukui aš neišsisukau su “standartiniais” raštais, vis man ką nors modifikuoti reikia. Baisu ir pagalvot, kaip būčiau nusivylus, jei būčiau įsigijus perfokortinę mašiną. Raštai, kuriuose gali būti ‘ne daugiau akių negu” – tikrai ne man.
  • Baisiausia darbo dalis – susiuvimas. Kai jau žinai, ką darai, mezginys numezgamas pakankamai greitai (lyginant su analogišku darbu mezgant rankomis). Deja, siūti tenka tiek pat…
  • Rankoves įstatyti ir apykaklę primegzti – daug maloniau, nei mezgant virbalais. Atsiranda galimybė iš anksto tolygiai paskirstyti akis. O jau visa kita – ‘smulkmenos” :)

1 komentaras:

  1. Sveikinimai pabaigus pirma darba :)
    O as va pirkau senovine, kad galeciau megzti TIK lygiu rastu. NEs baisiai nuobodu megzt rankom :) O tu tai saunuole :)

    AtsakytiPanaikinti