2015-08-30

Pirmas hardanger siuvinėjimo bandymas

O buvo taip... "Užsikrėtė" mano mama hardanger siuvinėjimo virusu. Jau seniai. Gražūs darbai, ale aš vis į savo visokių pradėtų ir nepabaigtų darbų kiekius pasižiūrėdavau, ir nuspręsdavau, kad šito tai jau nesimokinsiu. O dabar... atvažiavo mama, atsivežė eilinį pradėtą darbą. Hardanger + bargello. Na be proto gražu, kai tas abi technologijas į vieną darbą sudeda.

Siuvinėja mama, ir pastoviai aiškina, kad va bargello tai jau kito negamins, nes klaikiai nuobodu ir "ne jos" stiliaus. Kas belieka? Tik pradėt mokytis. O jeigu prireiks man ko nors? :D

Aišku, prireikė mokytis "būtinai šį savaitgalį", kai parduotuvės nedirba. Perkračiau visas medžiagų ir siūlų atsargas. Kaip bebūtų keista, pavyko atrast beveik vienodu siūlų skaičium austo lino su medvilne. Paskaičiavus – daugmaž 40-42 siūlai coly. Normalūs žmonės hardangerį jau "smulkiausią" ant 32 numerio evenweave medžiagų gamina, šiaip ~28 siūlus naudoja. Bet man gi reikia Dabar.

Išsitraukus ant akinių kabinamą padidinimo stiklą visai normaliai dirbosi. Rezultatas toks.

hardanger-001

Ar ant tos medžiagos ką nors toliau gaminsiu – dar nežinau. Kaip mokymuisi gal truputį ir per smulki. Iš kitos pusės žiūrint – taip, aš labai gerai žinau, kiek normalios evenweave medžiagos kainuoja. Ir tai manęs nežavi. O alternatyvų parduotuvėse nelabai matosi... Reiks medžiagų specialistus pakamantinėt, gal išduos kokią stebuklingą vietą, kur teisingų medžiagų likučių būna.

Daryta pagal http://www.godtland.com/Hardanger/ pamokas.

3 komentarai:

  1. Na ką, smagios, malonios ir ilgos ligos :D O šiaip, taigi turėjai turėti namie tinkamo audinio. Juk jo pirkaisi, kai Ruskin lace siuvinėjai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. :D Juokauji? Kokie dar audinio likučiai? Seniai mama atėmė ir sunaudojo. Bet užtat gera proga į parduotuvę nueit.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip tau gerai :D :D :D Mano mama tik mano atsargas periodiškai perskaičiuoja ir dažniausiai replikuoja: tau vis dar negana?

      Panaikinti