2017-09-23

LEGO "Stalas mezgimo mašinai" įveiktas

Pagaliau turiu specialų stalą mezgimo mašinai.


Ilgai ieškojau daikto, kurį būtų patogu tiek naudoti, tiek nenaudoti. "Patogus nenaudojimas" - tai kai nusprendi, kad ir vėl kelis mėnesius nieko nenori megzti, visai visai nėra noro visą tą monstrą išardyti, tvarkingai sudėti į dėžes, ir tas dėžes kur nors padėt, kad po kojom nesimaišytų. Ir tuo pačiu metu labai norisi, kad ta mašina netrukdytų niekam, kad nebūtų pavojaus netyčia už adatų užkliūt, ir kad dulkių paskui valyt nuo kiekvienos adatėlės nereiktų, kai vėl susigalvosiu megzt.

Taigi, atradau Estijoj daiktą, kuris nuotraukose ir reklaminiuose video atrodė labai patraukliai. Nusiteikiau laukti užsakymo ilgai, nes rašo, kad pagamina ir atsiunčia per 60 dienų. Užsakiau rugsėjo 11 vakare, o rugsėjo 18 sulaukiau skambučio: "čia mes jums paletę atvežėm, atsiimkit". Pala pala, kokią paletę, ką atsiimt, kur??? Vienu žodžiu, stalas atvyko labai greit, vienintelė pretenzija gamintojui - na, galėtų ir informuot, kad užsakymą išsiuntė...

Pamačius, ką atvežė, supratau, kad surinkinėt galima tik savaitgalį, nes tai užtruks. Bendras to daikto svoris - 62.6 kg, iš jų 5 kg - visi varžteliai, bėgeliai ir pan. konstruktoriaus detalės. Na, ir 5 lapų surinkimo instrukcija.





Taigi, šiandien tuo ir užsiėmiau: darbo pradžia 10:00, darbo pabaiga 17:00, be pietų pertraukos, nes laikas tiesiog kažkur dingo bežaidžiant su tuo konstruktorium.

Įdomesni sprendimai: 

1. Labai patogiai padaryta vieta siūlams- juos dėt reikia į vidurinį stalčių, o tada per tą tarpą pratempti ir verti į mašiną. Beje, dar ir papildomi laikikliai, apsaugantys nuo susipainiojimo, pridėti.


2. Įdomi slankiojanti konstrukcija, kuri leidžia mašiną "sulankstyti" jos per daug neardant (kaip - apie tai toliau). Tokie du labai rimti bėgeliai, abejonių, ar jie mašiną atlaikys, nekilo:






3. Na, ir pats gudrumas - mašinos tvirtinimas. Toliau darbas atrodys taip: vieną kartą primontuoju mašiną (padaryta :))





Baigus darbą, kai kyla noras tingėt ir mašiną saugot nuo dulkių, tiesiog nuimu siūlų vedimui skirtus priedus ir atjungiu elektros laidus, pakeliu pusę stalviršio (tą už tarpo siūlams) ir mašina bėgeliais nuslenka gilyn:



Tada belieka uždaryt viršutinę dalį:





Ir niekas neįtars, kas toj komodoj :) Ypač kai ją kitų rankdarbių priemonėm apkrausiu; jos kažkodėl natūraliai užima visus tuo metu dar laisvus plokščius paviršius kambaryje.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą