2010-02-11

Raštų idėjos

Oi, mergaitės ir berniukai… Sunkus tas gyvenimas. Ką tik atradau, kad ispaniškai tas darbelis, ežiui siaubą keliantis, vadinasi “encaje de bolillos”. Peieškos rezultatai akis džiugina, vietą kompiutery mažina, nemigo naktis žada. Silpnų nervų rankdarbiautojoms čia nežiūrėti :)

4 komentarai:

  1. Čia man skirtas sakinys? Kol kas dar tik adresą žiūrėjau... Užtai vakar perverčiau parduotuvę, kurios nuorodą buvai įdėjusi... Ieškau gerai apmokamo darbo arba turtingo vyro :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nea, tu prie tų, kurių nervai stiprūs :) Gi bandyt ruošiesi, tai kaip tik žiūrėt reikia -- ten neblogų knygučių yra. O va silpnų nervų -- žiūri, dūsauja, ir toliau senus gerus virbalus pasiima :)
    O dėl parduotuvės -- ilgai ieškojau, ir ta parduotuvė viena iš pigiausių (jei ne pati pigiausia). O šiaip -- pagamini vieną servetėlę, randi pirkėją, ir nei vyro, nei darbo ieškot nebereikia. Kroatijoj mačiau šita technika gamintas servetėles. Tai kokių 12 cm skersmens gražiai įrėminta -- apie 100 eurų, jei gerai pamenu. Aišku, miestelis turistinis buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, reiks man susirasti vieną knygą. Jei neklystų, tai šv. Kūdikėlio Teresės motina darė šiuos nėrinius. Neįsivaizduoju, kokio plonumo ten siūlai buvo (aišku, kadangi kalban ne apie XX-XXI a., akivaizdu, kad gerokai plonesni), bet ten buvo parašyta, kiek laiko 10 kvadratinių centimetrų darydavo. Laikas man tuomet pasirodė kraupus. Na, susirasiu aš tą knygą.
    Beje, šiandien darbe kaip ir dirbau. Vienas iš darbų buvo eksperimentinė šeivelė :D Kadangi sukau ant tušinuko, tai namie, aišku, teks kitas daryti, bet principas nesunkus. Reiks iš brolio švino dar nugriebti svoriams ir bus galima bandyti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kiek domėjausi (kol kas minimaliai, tiesa) -- siūlai būdavo arba plonas linas, arba šilkas. O storis nuo paskirties priklausė, bet plonyčiai dauguma atvejų. Gi ant karališko drabužio storas netiks. Kažkur buvau radus senų ir dabartinių siūlų palyginimą, tai rekomenduoja 50 nr ir plonesnius, vienu žodžiu siuvimo siūlas - storiausias, su kuriuo dar atrodo gražiai. Mano "Maxi" tikrai per stori, o jie lyg ir 40 nr, bet pradžiai taip geriau buvo. O savaitgalį jau galvoju prie senų tarybinių siuvimo siūlų pereit; mėtosi krūva tokių truputį nuo senatvės pageltusių. Pats tas eksperimentams.

    AtsakytiPanaikinti