2010-09-25

Elektroninių knygų parduotuvės reklama

Radau. Džiaugiuosi.

Kol kas knygų nedaug, bet jų daugėja. Per savaitę “+8 knygos” – labai labai gerai (kaip lietuviškos el. leidybos pradžiai). Tikėsimės, kad ir žanrų padaugės. Skirtingai nuo kito puslapio, kuris bando apsimesti, kad prekiauja lietuviškom el. knygom, “knygute.lt” tikrai šiuo darbu rūpinasi (ir kartais per Paypal atsiskaitant kylančias problemas ypatingai efektyviai sprendžia; jei bandysit pirkt ir kils problemų – panikuoti tikrai neverta. Viskas bus gerai :)). Ir, manau, gana teisingai spėja, kokia tikslinė (bent jau pradinė) pirkėjų auditorija gali būti tokiomis knygomis suinteresuota.

Šaunuoliai “Eridanas”, kad pradėjo leisti el. knygas. Mes jus už tai dar labiau mylim ir dar labiau gerbiam. Va dar naujai leidžiamas knygas iš karto ir el. formatu pardavinėkit – gerbsim dar labiau, ir pirksim daugiau.

---

Čia tikrai reklama. Ir man tikrai už tai nemoka :)

Ir – taip, aš ten jau perku. Ir skaitau. Tiesa, kol kas skaitymui – tik “gudrus” mobilus telefonas, bet aš jau žinau, ko noriu. Va atsiras Sony PRS-950 “žaisliukas”, bandysiu sau naujametinę dovanėlę iš kur nors kaip nors atsisiųst padoresniam el. knygų skaitymui. Na, ir kam gi įdomu, kad oficialiai jį tik JAV pardavinėt ruošiasi? Rasim mes jį, rasim…

Visiems, besiruošiantiems rašyti “o bet juk tačiau popierinės knygos kvapas / malonumas laikyti knygą rankoje etc. etc. etc.”, -- nuoširdžiai, pridėję ranką prie širdelės, pasakykit:

  • Kiek iš pastaruoju metu pirktų knygų skaitysit dar kartą? Dar du kartus? Dar “N+X” kartų? Aš – tikrai nedaug. Nupirktos, perskaitytos, vietą užima, dulkes kaupia. Išmest gaila. Tubūt vešim į biblioteką dovanot :( Va tokius vienkartinius “skaitalus” man labiausiai ir patiktų įsigyti elektroniniu formatu. O jei kas nors pasirodys “ne skaitalas” – ir popierinę įsigysim. Kad vonioj mirkstant skaityt būtų galima :D
  • Kiek iš turimų namie knygų, kurios jums patinka, suskaitytos “iki skutelių”? Aš tokių daug turiu. Ir kai kyla noras “N+X’ąjį” kartą paskaityt, labai jau tenka galvot, ar tikrai labai labai to noriu. Kiekvienas skaitymas dar labiau artina knygą link “pražūties”. Noriu “atsarginės kopijos” :D
  • Kiek iš vaikystėje skaitytų knygų dar kartą (o gal ir ne vieną) su malonumu perskaitytumėte? Aš – daug. Bibliotekose jų nebėra, bukinistai neturi, namie irgi neturiu. Va išleistų jas kas nors el. formatu… Ech, čia jau “svajuko dramblionės”…

Kas dar… A, akis gadina, į lovą kopiuterio nepasiimsi? Brangieji mano, ne kompiuteryje el. knygas skaityt reikia. Taip, aš žinau, kiek kainuoja skaityklės. O ką daryt, jei negali neskaityti, ir knygų lentynų kiekis, kaip ir buto plotas, labai ribotas? Negu naujas ypač erdvus butas skaityklė pigiau.

3 komentarai:

  1. Anonimiškas2010-12-21 13:27

    akivaizdi reklama :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas2011-08-09 22:08

    Viskas grazu, bet 9.99 uz 1 eridano knyga el formate... Ziauru!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, pritariu, žiauru. Ir maisto kainos žiaurios, ir drabužių, ir kino / teatro bilietų. Bjaurus tas gyvenimas. Ale kaip lietuviškai gerai -- vis turim kuo nepatenkinatais pabūt.
    O jei rimčiau -- normali ta kaina. Elektroninės knygos (padoriai sumaketuotos) parengimas nėra toks paprastas darbas, kaip kai kam atrodo, kolegos.

    AtsakytiPanaikinti