2013-06-23

Tema rugpjūčio kursams

Taigi, pirma “tema” paruošta rugpjūčio nėrinių pynimo kursams. Rezultatas turėtų būti daugmaž toks (ar bent jau “pusiaukelė” iki jo).

d1

~11 x 11 cm Torchon lace, 13 porų šeivelių, seni tarybiniai siuvimo siūlai (turbūt ~40 Nr.), apie 10 val. darbo (neskaičiuojant galiukų slėpimo).

Po rugpjūčio kursų “tai” pavirs į mažą servetėlę. O kol kas paliksim taip, kad būtų galima viską matyt “nusižiūrinėjant”.

5 komentarai:

  1. Laukiu nesulaukiu kursų :) Nesitiki, kad tokias spėsim pasidaryti. Beje, o kur šios pradžia? Kairiojo šono vidury? Ilgokai ieškojau ir nusprendžiau, kad gal ten, nes kitaip visai nesimato.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nežinau, kur pradžia, gal ir ten, lyg ir kažkas truputį "kitokio" matosi. Patingėjau galus gražiai slapstyt, o nuotraukos tokį "broką" paryškina.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai tada dar išduok paslaptį, kiek tas "patingėjau" užtrūko. Ir kiek laiko reikėtų netingint?

    AtsakytiPanaikinti
  4. "Patingėjau" -- turbūt kokią valandą. Šito jau neskaičiavau. Man siūlų galiukų slėpimas visuose darbuose pats bjauriausias ir lėčiausias darbas, tai pastoviai išsisukinėju. Tau kaip siuvinėjančiai gal greičiau būtų. Susiskaičiuok pati daugmaž:
    - Turi 26 "uodegas". Reikia vąšeliu pataikyt į pradžios "skylę". T.y., per ten, kur buvo smeigtukas (žinoma, nesugadinant darbo, reikia žinot, kuriuos aplinkinius smeigtukus galima judint, o kurių -- geriau ne), turint labai apribotą judėjimo laisvę "pagaut" vieną iš reikiamos poros galų, jį pertraukt per skylę, surišt su kitu tos uodegos galu. Tada tą patį darai su kita pora (ir "judėjimo laisvė" ir matomumas vis mažėja). O kai pabaigi, visas tas uodegas dar ir suslapstyt rašte su adata. Jei darbas bus rėminamas, o ne naudojamas (dažnai skalbiamas / lyginamas / dar kas nors daroma) -- paskutinės dalies nereikia. Jei reikia slapstyt -- iš principo atkartoji rašto narstymą -- gaudai po vieną siūluką. Kuo siūlas plonesnis, tuo "smagiau" :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na ir klaidų privėliau tekste... bet jau tingiu taisyt :D Panašu, kad kai kurie simboliai nenori pasispaust :( Atsiprašau skaitančių.

      Panaikinti