2015-11-21

Raštų eilių sekimas kompiuteryje

Parodė man labai neblogą programą, kuri padeda sekt gaminamo rankdarbio eiles. Žinoma, servetėlių raštų nepasekt, jei jie ratu paišyti (ir jei rankdarbiautojai reikia kiekvienos kilpos, o ne tik "nuo pakartojimo iki pakartojimo"). Gal kam nors bus naudinga: http://xinki.ru/doku.php

Manau, kad tokio sudėtingumo programai meniu rusų kalba tikrai niekam netrukdys :)

Konfigūravimo meniu iškviečiamas paspaudus dešinį pelės klavišą. Pirmą kartą aš jį ir kažkur lango viršuj radau, bet paskui "dingo". Esminis puktas meniu:

image

Jeigu norit, kad programa rodytų kelintą eilę gaminat ir mokėtų pereit į tam tikrą konkrečią eilę – kai pažymit eilės aukštį ir ilgį, reikia nunešt tą "eilės išmatavimų" langą ant pačios pirmos eilės ir paspausti tą meniu puntą, į kurį rodo rodyklė mano paveiksliuke. Programa atsimins, kad tai yra pirma eilė, ir jau toliau automatiškai pagal puslapio dydį bandys suskaičiuot, kiek gi tų eilių yra ir kur jos. Tik va jau schemom, kurios per kelis psl. tęsiasi, galimybės nurodyt, kad pažymėta eilė yra, pvz., 80-a, nėra.

Į kitą ar ankstesnę (ardymo atveju :)) eilę pereinama tiesiog paspaudus rodyklę "aukštyn" arba "žemyn" klaviatūroje. Arba atitinkamus mygtukus programoje, kaip kam patogiau.

Schemą, su kuria dirbate, galima išsaugoti specifiniu šios programos formatu. Tam naudojama klavišų kombinacija [Ctrl+S]. Tad vienu metu gaminti kelis rankdarbius tikrai galima – tereikia atsidaryti reikiamos schemos failą, ir darbą galima tęsti nuo tos eilės, kurioje baigėte anksčiau.

Programos meniu mygtukai:

image

2 komentarai:

  1. Reikės kada išbandyti. Nors aš paprastai pasidarau jpeg'us, o juos IrfanView'eryje spalvinu kas kelios eilės. Tad būna problema, kai reikia kokio mezginio kelionei, o suprantu, kad joks raštas neatspausdintas (o spausdintuvas Vilniuje...). Reikia skaityklės turbūt, kad be problemų raštus galėčiau vežiotis :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaityklė nepatogu. Bandyta. Čia jei tikra skaityklė, kurioje iš tiesų patogu el. knygas skaityt (knygas, o ne pdf, kurie "knygom" apsimeta).
      O raštams keliaujant man visai pradeda didelis telefonas patikt. Bent jau mezgimui / nėrimui / frivolite -- pakankamai patogu.

      Panaikinti