2016-04-16

Kačiukų progresas, 10 savaitė

 ~31%, 172 val. darbo.

Šiaip kilo įdomus teorinis klausimas -- o kiek darbo valandų atlaiko normali adata? Įdomumo dėlei paveiksliuką pradėjau siuvinėt su ta adata, kuri buvo pridėta rinkinuke. Ji labao greit pradėjo susidėvėt, po ~120 val. nusprendžiau, kad užtenka žaist -- pajuodavo, pro medžiagą pradėjo nebeslyst. Pakeičiau į normalią (na, bent jau man ji normalesnė atrodo, nors Prym daiktų kokybė irgi labai skirtinga būna) -- kol kas po ~50 val. nė žymės, kad ja kas nors daryta būtų. O prieš tai dar ir Hardanger ja siuvinėtas.

3 komentarai:

  1. O ką tu vadini normalia adata? Aš turiu tokia pagalvėlę su kažkokiu specialiu užpildu, tai galima pablizginti adatas. Bet šiaip juk jos ir nuo rankų prakaito, ir nuo audinio (ypač jeigu jis grubesnis) dėvisi.
    O adatos naudojimo laikas ir nuo darbo priklauso. Jeigu darbas labai labai (tarkim, Kate Middleton vestuvinės suknelės nėriniai, kurie padaryti nebebus skalbiami), tada adatos ar ne kas porą darbo valandų keičiamos (neprisimenu, kas dvi ar kas tris valandas keitė).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, čia jau tau geriau žinot, kas yra normali adata :D Aš tiesiog dar nebuvau mačius taip juoduojančios. Visos kitos mano turimos -- aiškiai "visam gyvenimui".

      Panaikinti
    2. O aš dar nemačiau adatos "visam gyvenimui". Bet gal tai priklauso ir nuo žmogaus prakaito sudėties?
      O mano adatos, skirtos siuvinėti auksiniais siūlais, turi specialų veltinį, kuriame yra laikomos, kad nejuoduotų ir būtų "sutepamos" bei valomos.

      Panaikinti