2010-02-26

Ieškau veltinio

Gal kas iš čia užsukančių žinot, kur galima nusipirkt pramoninio veltinio (ir vilnos, ne sintetikos)? Idealiausia būtų Kaune, bet tiks ir bet kur; bile būtų, o jau atsivežimo būdus planuosim paskui.
Kažkas kažkur sakė, kad "Baltic Mills" parduotuvėj gali būt, bet ten tikrai nėra, ką tik skambinau.
Ar gal kas nor spintoj užslėptą nereikalingą gabalą tokio daikto turit? Reikia nedaug, 130 x 60 cm bendrų išmatavimų pakaktų. Tiesiog reikia trijų ratukų -- 56, 38 ir 28 cm skersmens.

Labai noriu pasigamint savo paskutiniam rankdarbiui pagalvėlę “kuo arčiau tų, kurias pardavinėja”, o veltinis viršutiniam sluoksniui reikalingas “teisingų” išlenkimų pagaminimui.

6 komentarai:

  1. Vilnos vėlimui nebrangiai galima įsigyti ABC siūlai netoli Urmo bazių prie Pramonės žiedo, Pramoninio veltinio galima bandyt ieškoti Veiverių g. parduotuvėje "Neaustinės medžiagos" (pravažiavus buv. mėsos kombinatą deėinėje toks berods šviesiai rudos spalvos medinis namas) kitoje gatvės pusėje yra užtrauktukų ir siūlų parduotuvė, tai berods kažkokių ritinių su medžiagom irgi turėjo, bet ar veltinio turi neatkreipiau dėmesio.Šioje internetinėje parduotuvėje tikrai jo turi http://www.vup.lt/Priemones-rankdarbiams/Filcas/FILCAS--Melyna-spalva-8789-1076-386.html ir šioje http://www.starteksa.lt/index.php?cid=6123
    Reiktų pasiknaisioti internete labiau gal ir dar ką galima rasti. Tikiuosi bent kiek pagelbėjau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, dėkui, tą šviesiai rusvos spalvos pastatą jau ir rekonstruktoriai parekomenduot spėjo. Pabėgau iš darbo ir patikrinau, kas ten :) Kažką panašaus į veltinį radau. Tiesa, ne tikras veltinis, šiaip kažkokia maišyta pokietė neaustinė medžiaga, bet gal tiks. Pabandysim.
    O filcas per plonas tokiam reikalui, bet nuorodos irgi pravers. Tiesa, manau, kad tai, ką įsigijau -- per stora :(
    Bet kad geriau nepavyko rast kol kas.
    Turbūt kai labai nusibos paieškos, teks šiaudus karpyt ir gamint, kad "labai originalą atitiktų". Arba paaukot kokius 70+ svarų ir fabrikinį daiktą įsigyt. Bet čia jau ne anksčiau, negu įsitikinsiu, kad tikrai kažkas gaunasi. Man toks įtarimas, kad pradedu kolekcionuot rankdarbių gamybos priemones, o pačius darbus daryt pamirštu. Mušt mane už tai...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika Guoda,

    Kaip sekasi ieskoti veltinio Kaune? Ir man jo labai reikia, gal gali pasidalinti info ar radai toki kokio tau reikia - nesintetini o tikros vilnos? Ir jei radai tai kur? Va sitas kreslas pagamintas is pramonines vilnos - laaabai mielas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vaje pamirsau ideti kreslo nuoroda.. :)
    Va sitas fotelis yra mielas: http://www.lengvidaiktai.lt/lengvi-daiktai/2009/8/18/krslas-veltinis.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba.
    Veltinio nerasta. Pirkau skarą senamiesčio lietuviškų medžiagų parduotuvėj ir vėliau skalbimo mašinoj. Išmatavimai "prieš" ir "po": http://i7guru.blogspot.com/2010/06/gaminame-pagalvele-3.html
    Ale foteliuko taip nepagaminsi, per minkštas jis tokiam darbui.
    Dar kažką "Valkomas" pardavinėja (http://valkomas.com/index.php?l=lt&t=p), bet man su jais niekaip susisiekt nepavyko.
    Jei ką nors rasi -- dalinkis įspūdžiais.

    AtsakytiPanaikinti
  6. aviuukis.projektas.lt

    AtsakytiPanaikinti