2010-02-10

Smulkūs atradimai

Ir vėl apie šeiveles; nors šiaip jau kuris laikas ant liežuvio galo sukasi pavadinimas “ežio košmaras” :)) Pažiūrėjus į smeigtukų kiekį kai kurių profesionalų darbų nuotraukose, turėtų būti aišku, kodėl :)

Taigi:

  • Siūlus vynioti reikia kiek įmanoma tolygiau – rečiau atsivynioja. Ir man kol kas labiau patinka vyniojimas perkryžiuojant, o ne taip tolygiai, kaip siuvimo mašina kad susuktų špūlytę.
  • Siūlo užtvirtinimo kilputę slidžiam siūlui rekomenduotina užsukti ant tos šeivelės dalies, kur suvytas siūlas. Nesvarbu, kad šeivelėj yra numatyta vieta tokiam užtvirtinimui – ją galima tiesiog ignoruoti. Irgi rečiau atsivynioja.
  • Siūlo vyniojimas naudojant smeigtuką ir pagalbinį siūlą yra Gėris. Kai išmoksti :) Jei kam reikia – instrukcija: žr. paskutinį komentarą ("There has been some interest on winding bobbins lately and I thought...").
  • Pagalvėlės paviršius turi būti kiek įmanoma kietesnis. Reiks kažką kurt; maniškė per minkšta. O originalo siųstis kol kas dar nenoriu: jos tokios skirtingos, o aš kol kas savo poreikių nežinau.
  • Pagalvėlė turi būti sunki – šeiveles reikia patempti į save sulyginant siūlus, ir visai visai nereikia, kad visas darbas su pagalve tuo metu ant kelių nukristų. Kadangi mano pagalvėlės užvalkalas su užtrauktuku, STOROS knygos įkišimas į apačią padėjo.
  • Pagalvėlė turi būti daugmaž “vos vos virš kelių” aukštyje.
    Prrrrrrofesionalėjam, kiek jau daug žinau :D

3 komentarai:

  1. Rašyk, rašyk. Jau yra bent vienas žmogus, kuris artimiausiu metu tavo patirtimi naudosis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lauksiu rezultatų :)
    Malonu, kad pavyko suagituot; jei ir kantrybės užteks abiems -- visai smagu bus.
    O pagalvėlės pakietinimas laikinai veikia -- diiidelį dvigubą padėkliuką iš kamštinės medžiagos įkišau į vidų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na va, nepraėjo nė penkmetis ir aš vėl skaitau tavo senuosius įrašus. Gal šį kartą jau visgi ne tik teoriškai pradėsiu kažką daryti...

    AtsakytiPanaikinti