2011-07-09

Briugės servetėlės pabaigtuvės

Pagaliau!

Naudingos pamokos:

  • Niekada niekada naujų dalykų nesimokinkit, naudodami sintetinius siūlus. Išmokau visam gyvenimui. Na… žinant mane – bent jau pusmečiui :D
  • Siūlų visai nereikia tempti taip stipriai. Bet čia jau turbūt mano “firminė” problema; airiškus nėrinius pastoviai per daug sutempiu, šitą servetėlę – irgi aiškiai per daug sutempiau. Kai kur banguojasi, kai kur “tiesios” linijos ištraukus smeigtukus nebe tokios tiesios pasidarė. Gal dar išmoksiu..
  • Rašto schemą reikia traktuoti kaip “orientacinę”. Šitą išmokti bus sunkiausia. Kai kurios vietos, kurios darytos “iš akies” (be nupiešto rašto apačioje), atrodo gerokai geriau, nei tos “su raštu” :)
  • Kantrybės reikia daug. Teoriškai šitas daiktas – vienas paprasčiausių. Apytiksliais paskaičiavimais “gryno darbo” apie 40 val. Tarkim, patyrusi pynėja už mane dirba kokius 4 kartus greičiau. Visai suprantu, kodėl mažytės servetėlės po 100 eurų kainuoja. Kaip už 10 val .darbo – visai normalus atlyginimas; ypač jei tai yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis.
  • Siūlų tai naudoja nemažai. Šita servetėlė – beveik visas “Altin Basak” siūlų kamuoliukas (~20 g). Tiesa, skersmuo irgi nemažas – apie 27 cm.

O toliau… Po truputį eisiu ruoštis būsimiems kursams, tad Briugės nėrinius atidėsim į šalį. Reikia bent jau truputį ir su kitų kraštų pynimo metodika susipažint.

4 komentarai:

  1. Labai gražu. Ir man atrodo atlikta tobulai, juk pati savarankiškai išmokai, aš visai dar nemoku, o ir abejoju ar pavyks, knygą įsigijau, bet neturiu šeivelių. Man reiktų kursų, paprastai pati sunkiai perprantu naujus dalykėlius, o šie nėriniai dar ir sudėtingi. Šaunuolė, dabar labai įdomu kokia bus sekanti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Fantastika!!!
    Visiskai pritariu - darant toki grozi, sintetika naudot - nuodeme. Tik patys geriausi siulai, nes SITIEK darboooo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui :)

    Išmokt tikrai išmokstama, nėra čia jau taip sudėtinga. Šeivelių pradžiai ir popierinių pasidaryt galima.
    O sintetika blogai ne siūlų kokybės prasme -- atrodo ir su ja labai gerai. Tik va tą sintetiką suvaldyt darbo metu -- papildomas iššūkis, kuris visai nebūtinas mokinimosi procesui :)
    Šiaip dėl kursų -- čia idėja. Grįžus iš kursų rudenį reiks pasvarstyt apie tokį variantą. Įdomu, kiek norinčių būtų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš aš aš noriu :> nepamenu pas ką radau Jūsų blogą, bet žiūriu ir širdis dainuoja :) gražūs darbeliai, naudingi patarimai ir šiaip visaip kaip puikus blog'as :)

    AtsakytiPanaikinti